Waarvoor gebruik je een betonpoer?

Betonpoeren helpen om uw zorgvuldig opgebouwde bouwconstructies te beschermen tegen optrekkend vocht. Tevens zorgen ze ervoor dat bouwwerken een stabiele en stevige fundering krijgen. Betonpoeren zijn in diverse afmetingen te verkrijgen zodat ze ieder bouwwerk, hoe zwaar dan ook, voldoende ondersteuning kunnen bieden. Ze worden niet alleen in rechthoekige vorm aangeboden, maar ook in een zogenaamde trapeziumvorm. Hierbij loopt een betonpoer aan de onderzijden breder uit. Dit type is erg geschikt voor bouwconstructies die een behoorlijk gewicht hebben, zoals een schuur of overkapping. Omdat de palen of staanders bij dit soort bouwwerken solitair worden geplaatst krijgen ze voldoende steun van een betonpoer in trapeziumvorm.

Waarvoor dienen betonpoeren?

Palen of staanders van constructies zoals schuttingen, tuinhuisjes, veranda’s, carports en schuurtjes zijn veelal vervaardigd uit hout. Zouden deze rechtstreeks in de aarde worden geplaatst, dan bestaat er een grote kans dat op den duur door optrekkend vocht ze gaan rotten. Omdat daarmee een hele constructie in gevaar komt doordat het makkelijker omwaait of instort worden betonpoeren geadviseerd. Deze poeren zijn namelijk vervaardigd uit prefab beton. Dit materiaal is bestand tegen alle weersinvloeden en kan goed tegen het altijd aanwezige vocht in de grond. Poeren zijn oersterk en bovendien duurzaam. Naast bescherming aan een bouwconstructie biedt het ook stevigheid. Betonpoeren verdelen namelijk het gewicht in de ondergrond op een evenredige manier. Ook staan de palen die erop worden bevestigd veel steviger en stabieler dan wanneer ze rechtstreeks in de grond worden geplaatst. Kortom; er zijn genoeg redenen te bedenken om de betonpoer te gebruiken. Wilt u een betonpoer kopen en plaatsen? Lees in onderstaande alinea hoe u de betonpoer het beste kan plaatsen.

Betonpoer plaatsen

Een betonpoer plaatsen is eigenlijk kinderlijk eenvoudig. U graaft een gat waarbij u er rekening mee houdt dat een derde gedeelte van de betonpaal boven het maaiveld uit blijft steken. Wanneer betonpoeren extra stabiliteit moeten bieden kunt u onderin het gat een funderingstegel plaatsen. Hier zet u dan de poer op. Bekijk of de betonpoeren waterpas en evenredig aan elkaar staan. Daarna vult u het gat op met snelcement of beton en wacht tot dit droog is. Nu zijn de betonpoeren klaar om de palen of staanders erop te bevestigen. Een simpel werkje met minimale inspanning maar waar u vele jaren lang profijt van zult hebben.