Waar de Portugese laurier kopen

Hebt u de Portugese laurier al wel eens goed bekeken? Wanneer u dit doet zult u moeten beamen dat het een prachtige plant is. Het meest kenmerkende is het middel- tot donkergroen gekleurde blad. Dit is wat dikker dan bij de meeste heestersoorten en voelt een beetje leerachtig aan. De Portugese laurier kan solitair worden aangeplant op iedere gewenste plek. Maar het komt het beste tot zijn recht wanneer het als haag wordt aangeplant. Door de dichte begroeiing biedt het veel beschutting en is uw privacy gewaarborgd. De Portugese laurier is winterhard waardoor u het hele jaar door van een groene haag vol met blad kunt genieten. 

Portugese laurier in bloei

In de maanden mei en juni gaat de Portugese laurier bloeien. Het krijgt dan witte bloemtrossen die wel 15 centimeter lang kunnen worden. Een waar paradijs voor vogels, vlinders en bijen want de bloemtrossen hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht op hen. Dat betekent dat u ten volle van deze prachtige beestjes kunt genieten en een extra stuk natuur in uw tuin haalt. De Portugese laurier kan tot grote hoogtes uitgroeien. Perfect om die lelijke betonnen muur van de achterburen te verbergen of onbespied in de tuin uw gang te gaan. De Portugese laurierhaag heeft één per jaar een snoeibeurt nodig. De beste periode hiervoor is het einde van de zomer. Wanneer u de snoeibeurt overslaat is de kans groot dat de takken zich zo hebben verdikt dat u er niet meer met een heggenschaar doorheen komt. Probeer bij het snoeien te vermijden dat u door het blad heen knipt. Zo voorkomt u bruine randjes.

Portugese laurier verzorgen

Behalve jaarlijks snoeien vraagt de Portugese laurier maar weinig verzorging. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet té nat. Er bestaat dan kans op wortelrot. Na het aanplanten kan de Portugese laurier de eerste periode wel wat extra water gebruiken. Ditzelfde geldt wanneer het langere tijd droog en extreem warm is. Het aanplanten van de Prunus lusitanica Angustifolia kan het hele jaar door, behalve tijdens een vorstperiode. Wanneer de Portugese laurier er wat schraal uitziet kunt u het eventueel bijmesten met organische meststoffen.