Oplossingen voor baby- en kinderkamers ramen

Ook je kinderen willen een gezellige en comfortabele kamer waar ze heerlijk kunnen spelen en slapen. Een kinderkamer moet daarom niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel. De kamer moet uw kinderen beschermen tegen koud, hitte, lawaai en invallend zonlicht. Omdat het moeilijk is om te slapen in een kinderkamer die te warm of te koud en te licht is. 

Met producten als gordijnen, rolgordijnen en jaloezieën kun je de kinderkamer helemaal verduisteren en koel houden. Maar niet alle producten werken hetzelfde. We laten je zien welke raamdecoratie je nodig hebt voor de knusse slaapkamer van je baby of kind. 

Een donkere slaapomgeving voor je baby 

Kinderen en baby’s hebben een goede nachtrust nodig, maar niet alle kinderen slapen even gemakkelijk. Het zal je ook slapeloze nachten bezorgen. Vooral in de zomer is het moeilijk om te slapen omdat de zon ’s avonds nog schijnt. 

Daarom is het belangrijk dat de kinderkamer een interne zonwering heeft. Deze producten kunnen slaapkamer gemakkelijk verduisteren, zelfs als de zon buiten nog schijnt. Verduisterende gordijnen en zwarte jaloezieën blokkeren veel van het licht. Je kunt zelfs zorgen voor een volledig donkere ruimte met blackout 100% verduisterende rolgordijnen

Babykamer met de juiste temperatuur 

De temperatuur van de babykamer is erg belangrijk. De ideale slaapkamertemperatuur voor een babykamer is 16-20 graden. Je wilt niet dat je baby het te koud of te warm heeft. Oververhitting verhoogt het risico op ziek worden. Zorg er in ieder geval voor dat het kind het niet te warm of te koud heeft. De slaapzak is ook perfect voor je baby. Je kunt het ook aanpassen aan het seizoen. Het is belangrijk om de slaapkamer regelmatig te ventileren, dit kan je doen door bijvoorbeeld het raam open te zetten. 

Niet te warm, niet te koud. De slaapkamer moet de juiste temperatuur hebben. De ideale temperatuur is 16-20 graden. Een te koude slaapkamer is niet bevorderlijk voor de slaap van je kind of baby en kan zelfs lichamelijke problemen veroorzaken. Daarom is een goed verwarmde ruimte belangrijk in koude winters. 

De thermostaat een graadje lager zetten helpt altijd, maar leidt ook tot een hogere elektriciteitsrekening. Raambekleding is goedkopere optie om de kinderkamer warm en koel te houden. Een extra isolerende laag creëer je door bijvoorbeeld een gordijn of een andere raamdecoraties af te sluiten. In koude winters ontsnapt de warmte bijvoorbeeld slechter uit de raam. In de hete zomer blokkeren zonnebrandproducten de invallende zon, waardoor het makkelijker wordt om de kamer koel te houden. Isolerende gordijnen bestellen? Bekijk het assortiment van PAX raamdecoratie.