Buxus vervanger kopen

Een buxushaag geeft uw tuin net dat stukje extra uitstraling, verzorgdheid en is een mooi erfafscheiding. Tenminste, als het niet aangevreten is door de buxusmot of aangetast door een schimmelziekte. En dat is nu net waar de buxus in ons land de laatste jaren mee te dealen heeft. Behandeling is tijdrovend, kost veel geld en slaat in de meeste gevallen niet goed aan. Wanneer u dus geen dief van uw eigen portemonnee wilt zijn gaat u op zoek naar een goede buxus vervanger. Een soort die niet te kampen heeft met de nadelige gevolgen van de buxusmot of een schimmelziekte. Gelukkig bestaan er diverse types buxus vervangers die hieraan voldoen en toch veel overeenkomsten hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de winterhardheid, de makkelijke verzorging en het geschikt zijn voor iedere snoeivorm.

Welke buxus vervanger past bij uw tuin?

Om te bepalen welke buxus vervanger het beste bij uw idee over een tuinontwerp past moet u allereerst weten over welke soorten we het hebben. Zo is er de Ilex crenata: deze lijkt van alle buxus vervangers uiterlijk nog het meeste op de buxus. Datzelfde geldt voor de Euonymus japonicus Green Spire, ook wel bekend onder de Nederlandse naam Japanse hulst. Al deze soorten hebben fijne, groene bladeren en worden niet al te groot. Met deze buxus alternatieven realiseert u compacte hagen. Uitermate geschikt om uw voortuin op een formele wijze te omzomen of fraaie tuinkamers te creëren. Alle buxus vervangers kunnen op alle standplaatsen staan en het hele jaar door, behalve tijdens een vorstperiode, aangeplant worden.

Buxus vervanger met naalden

Een buxus vervanger met naalden, dat kan toch helemaal niet? Jazeker kan dat. Wat te denken van de taxus Baccata. Deze heeft fijne naalden van zo’n 1,5 centimeter lang en dichte vertakkingen. Deze buxus vervanger kan wel zo’n 5 meter hoog worden en is blijft het hele jaar door mooi groen. Ook de Portugese laurier is een populair alternatief. Het heeft glanzend groene bladeren die ietwat leerachtig aanvoelen. De Portugese laurier kan zo’n 3 meter hoog worden en groeit redelijk snel. Wanneer u meer beschutting en privacy in de tuin wilt is deze buxus vervanger ideaal. Bekijk wat het beste bij u past en vervang de aangetaste buxus door één van de genoemde buxus vervangers.