Met de Japanse kardinaalsmuts een unieke plant in de tuin

Wanneer u op zoek bent naar een compact blijvende heester waar u weinig verzorging en onderhoud aan hebt is de Japanse Kardinaalsmuts heel geschikt. De laagblijvende plant heeft een prachtige uitstraling en is geschikt als haagplant, groepsbeplanting of voor een border. De haagplant onderscheidt zich van andere haagplanten door het bijzondere blad. Het heeft glanzend donkergroene bladeren die licht gekarteld zijn. Dit geeft direct veel meer sierwaarde aan de plant die een opgaande groei kent. Verder is de Japanse Kardinaalsmuts oersterk. Zelfs een langdurende, strenge vorstperiode is voor deze bikkel geen enkel probleem. Dit komt omdat het zijn oorsprong kent in het land van de rijzende zon, Japan. Omdat de haagplant daar gewend is aan koele, natte winters kan het uitstekend gedijen in ons Hollandse klimaat. Bij de Japanse Kardinaalsmuts Kwekerij kunt u deze unieke haagplant kopen.

De immer groenblijvende Japanse Kardinaalsmuts

De haagplant is winterhard. Ook in de koudste periode van het jaar verliest het geen blad waardoor u altijd kunt genieten van het groene uiterlijk. Het wordt tegenwoordig vaak gebruikt om een aangetaste, kale buxushaag te vervangen. In tegenstelling tot de buxus is de Japanse Kardinaalsmuts resistent tegen aanvreting door de buxusmot en diverse ziektes. Een enorme hoogte hoeft u van de plant niet verwachten. Het wordt uiteindelijk niet hoger dan 80 centimeter en groeit zo’n 10 tot 15 centimeter per jaar. Deze makkelijk te onderhouden heester is geschikt voor iedere snoeivorm. Wanneer de winter achter de rug is, in de maand april, kunt u de Japanse Kardinaalsmuts snoeien. Vanwege zijn opgaande groei is alleen de bovenzijde snoeien voldoende. Dit kan met de elektrische of hand heggenschaar.

Japanse Kardinaalsmuts aanplanten

Omdat de Japanse Kardinaalsmuts Green Spire van lekkere, losse grond houdt kunt u, voordat u het aanplant, de aarde even goed omwoelen. Voeg wat aanplantgrond toe en vermeng dit goed met de los gewoelde grond. Wilt u de Japanse Kardinaalsmuts als haagje aanplanten dan kunt u voor het gemak een hulplijntje spannen. Zo weet u zeker dat de haag kaarsrecht komt te staan. Graaf alleen de kluit van de heester in en druk de grond rondom goed aan. Geef daarna direct water en herhaal dit regelmatig in de eerste periode nadat u de Japanse Kardinaalsmuts hebt aangeplant.