Hoe verzorg je je tulpen?

Tulpen zijn een grote favoriet als het gaat om een lente of zomer boeket, al helemaal onder de Nederlanders natuurlijk. Echter zijn het niet de makkelijkste bloemen om te verzorgen. Daarom bespreken vandaag hoe dit moet. Moet je ze nog kopen? Bestel dan op https://pluukz.nl/.

Zo blijft een tulpen boeket mooi

Wanneer tulpen uit de kas komen zijn ze erg gevoelig voor bacteriën, hier houden ze niet van. Dat maakt dat tulpen onder niet optimale omstandigheden ontzettend snel zullen gaan hangen. Echter zijn er een aantal dingen die je kunt doen om dit te voorkomen. Het begint bij de vaas, omdat er dus weinig bacteriën bij de tulpen mogen komen is het essentieel om de vaas goed schoon te maken. Snijd de tulpen daarna het liefst schuin af met een scherp mes. Het is van belang dat ook de bladeren die in het water gaan hangen verwijderd worden, zo vervuild het water niet. Nu kunnen de bloemen in de vaas, gevuld met koud water en het liefst snijbloemenvoedsel. Extra tip: Om de tulpen echt lang goed te houden is het nodig om het water elke dag te vervangen. 

Pioenrozen boeket van Pluukz als alternatief

Lijken die tulpen jou iets te veel werk? Dat is begrijpelijk. Elke bloem heeft natuurlijk verzorging nodig, de één alleen iets meer dan de ander. Een goed alternatief voor de tulpen is een Pioenrozen boeket van Pluukz. Pioenrozen hebben over het algemeen net iets minder verzorging nodig dan tulpen en geven hetzelfde beeld in huis: een zomerse bos bloemen in diverse kleuren variaties. Nu moet je wel net geluk hebben dat deze in dezelfde periode beschikbaar zijn. Ze bloeien beide in het voorjaar, tulpen alleen iets eerder dan de pioenroos. Dus kan jij niet wachten met een zomerse boeket? Dan zal je vaak toch eerder met tulpen op tafel kunnen.

Tulpen boeket of pioenrozen boeket van Pluukz, deze dingen moet je altijd voorkomen.

Ongeacht of jij de keuze voor tulpen of pioenrozen maakt, er zijn een aantal dingen die beide soorten niet fijn vinden. Om te beginnen, te veel water. Alles waar “te” voor staat is niet goed zegt men, dit is heel toepasselijk voor beide bloemsoorten. Tulpen en pioenrozen houden niet van natte voeten. Zorg er dus voor dat ze regelmatig vers water krijgen, maar niet teveel water. Daarnaast is direct zonlicht funest voor de houdbaarheid van beide bloemen. Hoewel ze daglicht nodig hebben om gezond te blijven is een directe hoeveelheid zonlicht net iets te veel van het goede. Denk dus goed na over de plaatsing van het boeket.