Ilex crenata Green Hedge kopen

Kent u de Ilex crenata Green Hedge al? Het staat ook wel bekend onder de Nederlandse benaming Japanse hulst. Het is een groenblijvende, winterharde plant die zich goed leent voor lage en hoge hagen of solitaire beplanting in de volle grond of een pot. De Ilex crenata Green Hedge kan in iedere vorm worden gesnoeid en groeit jaarlijks zo’n 20 tot 35 centimeter. Uiteindelijk kan het een hoogte bereiken van 1.80 meter: voldoende om een hoge haag te vormen waarmee u beschut en privé in uw tuin kunt genieten. De Ilex crenata vraagt, buiten het snoeien om, verder weinig verzorging en onderhoud. Een ideale en makkelijk te houden plant waarmee het ook geschikt is voor mensen zonder groene vingers. 

De bloeiende Ilex crenata Green Hedge

In het vroege voorjaar verschijnen er kleine witte bloemetjes aan de Ilex crenata Green Hedge. U kunt zich voorstellen wat voor een witte bloemenpracht dit zal vormen wanneer u het als haag hebt aangeplant. Na de bloeitijd verschijnen er zwarte besjes, waar vogels verzot op zijn. Voor andere dieren en mensen zijn deze trouwens bij consumptie licht giftig dus houd daar rekening mee. De Green Hedge kan op iedere standplaats worden aangeplant, op elke grondsoort. Wel moet de bodem doorlatend en ietwat zuur van samenstelling zijn. Om dit te realiseren kunt u bij het aanplanten wat rododendrongrond toevoegen. Jaarlijks bijmesten met organische meststof zorgt ervoor dat u vele jaren plezier hebt van de Ilex crenata Green Hedge. Hierdoor wordt de groei en ontwikkeling van de wortels nog eens extra gestimuleerd. 

Ilex crenata Green Hedge snoeien

Om nieuw blad en goede vertakkingen te stimuleren is het aan te raden de Ilex crenata Green Hedge regelmatig te snoeien, bij voorkeur twee keer per jaar. Hiermee houdt de plant ook z’n formele, statige uitstraling. Het snoeien kan het beste gebeuren in de periode tussen mei en september. Om verbranding van de blaadjes te voorkomen kiest u hiervoor een bewolkte, niet al te hete dag uit. Om het snoeien te vergemakkelijken kan dit met een elektrische heggenschaar worden gedaan. Geef na het snoeien direct water. Zo houdt u de Ilex crenata Green Hedge in topconditie.