Euonymus Japonicus Green Spire kopen

De Euonymus Japonicus Green Spire is een veelzijdige heester die past in iedere tuininrichting. Als borderbeplanting, solitair, groepsbeplanting of als haag is het een aanwinst voor uw tuin. Het vraagt weinig onderhoud en de Green Spire is winterhard. Dat wil zeggen dat u het hele jaar door van de prachtige groene blaadjes kunt genieten. Het blad van de Euonymus Japonicus Green Spire is langwerpig van vorm, heeft een donkergroene kleur en een lichte karteling rondom. Het kent een opgaande, compacte groeivorm en kan op iedere standplaats in de tuin worden aangeplant. Dat komt omdat de heester zijn oorsprong heeft in Japan waar een zeeklimaat heerst. Hierdoor kan het zowel in de volle zon als de schaduw goed gedijen. 

Verzorging van de Euonymus Japonicus Green Spire

De Euonymus Japonicus Green Spire houdt van een goed gedraineerde bodem. Voor het aanplanten kunt u dus het beste de plek waar het komt te staan omspitten. Voeg een beetje organische meststof toe waaruit de haagplant alle benodigde voedingsstoffen kan halen. Wanneer u het als haag aanplant kunt u voor het gemak een hulplijn spannen. Zo weet u zeker dat het mooi recht komt te staan. Zet de Euonymus Japonicus Green Spire even in een emmer water zodat de wortels zich goed vol kunnen zuigen. Nadat het aanplanten klaar is geeft u ook direct water en dit blijft u de eerste periode doen. Na een tijdje kunt u dit minderen, afhankelijk van de weersomstandigheden. De Euonymus Japonicus Green Spire kan het gehele jaar door worden aangeplant, behalve tijdens een vorstperiode.

Snoeien van de Green Spire

Ook al blijft de Euonymus Japonicus Green Spire klein van stuk, het wordt in totaal maar zo’n 80 centimeter hoog, toch kent het een goede groei van zo’n 10 à 15 centimeter per jaar. Om een volle groei te garanderen is het belangrijk dat de bovenzijde één maal per jaar wordt getopt met een snoeischaar. De beste periode hiervoor is eind april, begin mei. Verder behoeft de Euonymus Japonicus Green Spire geen verzorging of verder onderhoud. Het is een makkelijke, sierlijke heester waar u heel wat jaren plezier aan zult beleven.